Društvo

DARIO SPASIO DJEČAKA IZ BEOGRADA! Na putu za Ostrog vidio automobil, prišao, a onda je krenula borba za Strahinjin život

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Herojski čin mladića iz Gradiške o kom svi pričaju!

Izvor: Twitter/screenshot/ScepanCar/Facebook/screenshot/Dario Saric

Prije nekoliko dana na granici Bosne i Hercegovine i Crne Gore desila se situacija o kojoj svi pričaju! Mladić Dario Šarić je spasio dječaka Strahinju J. (15) koji je putovao iz Srbije sa porodicom. Mladić je krenuo na put sa djevojkom iz Gradiške ka manastiru Ostrog, ali su morali da napuste autobus u kom su bili jer je djevojka Bojana Š. zaboravila dokumenta.

"Dok smo čekali prevoz za Trebinje, jer smo odlučili tamo da provedemo vikend kad već nismo gdje smo planirali, naišao je automobil beogradskih registarskih oznaka i velikom brzinom prošao kroz granični prelaz i zaustavio se sa desne strane puta. Iz vozila su izašli uplakani majka i otac sa još dvoje djece", priča Bojana Š. za portal gradiskalive.

Možda ce vas zanimati

Mladić je primijetio da nešto nije u redu i pritrčao je automobilu, a onda je krenula borba za život.

"Dario je dječaka, koji je bio van sebe i grcao krv, oborio na stranu i ne oklijevajući,na silu otvorio usta i izvukao jezik. Svi su bili u šoku. Niko nije prilazio. Dario je rekao da se zovne Hitna pomoć što je i uradio pogranični policajac. Dok smo čekali hitnu, borio se za Strahinju, koji je došao malo sebi, ali i dalje u neznanju šta ga je snašlo. Hitna pomoć je došla nakon 10 minuta i povezala malog Strahinju u Trebinje", kaže Bojana.

Ustanovljeno je da je dječak imao prvi napad epilepsije koji je bio vrlo jak i dug. Porodica je iz Surčina, a dječaka su kasnije iz Trebinja odveli u Beograd gdje će dobiti svu potrebnu terapiju.

"Jutros su nam se javili majka Kristina i Strahinja. Izrazili su zahvalnost što su i podijelili na društvenim mrežama. Ovim hoću da kažem kako je dragi Bog i Sveti Otac Vasilije bio među nama te nas je zaustavio da pređemo granicu i pomognemo hrabrom Strahinji", zaključila je Bojana.