Društvo

NOVAKOVIĆ-ĐUROVIĆ: VALDANOS ĆE BITI ZAŠTIĆENO PODRUČJE

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Priprema predloga privremene zaštite Valdanosa u završnoj je fazi, kazala je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Izvor: MONDO

Ana Novaković Đurović je kazala da je, na inicijativu Opštine Ulcinj, Agencija za zaštitu životne sredine izradila Studiju o privremenoj zaštiti Valdanosa.

“Studija je upravo završena i u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode i procedurama biće u petak predata Opštini Ulcinj”, navodi se u saopštenju.

Možda ce vas zanimati

Osim toga, kako je dodala, plaža se vodi kao spomenik prirode još od 1968. godine i da područje Valdanosa ispunjava sve kriterijume za privremenu zaštitu. 

Novaković Đurović je kazala da, paralelno sa tim, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma radi na izmjenama i dopunama Programa privremenih objekata u Opštini Ulcinj.

“Predloženi privremeni objekti, uključujući i objekte vjerskih zajednica na Valdanosu, za koje je prethodna Vlada u posljednjem danu mandata donijela odluku, biće isključeni iz Programa privremenih objekata”, kaže se u saopštenju.