Društvo

ZEĆANI BLOKIRALI SAOBRAĆAJ:TU SMO U IME GENERACIJA KOJE ĆE DOĆI POSLE NAS, KAKO BI ODBRANILI INTERESE ZETE! (FOTO/VIDEO)

Autor Anđela Pešić

Policija je blokirala put ga zeti iz pravca Podgorice, a mjestani su blokirali put od Vranjine ka Podgorici.

Izvor: MONDO

Obavještavamo javnost, uz izvinjenje učesnicima u saobraćaju, da će blokada saobraćaja trajati sve dok se ne odustane od ovakvog predloga Zakona o teritorijalnoj organizaciji, ili dok se isti ne izmijeni kroz adekvatno amandmansko djelovanje, poručili su iz Odbora ” Za spas Zete”.

Mještani poručili da će ovdje ostati do daljnjeg.

Pozivaju premijera da primi predstavnike odbora kako bi diskutovali o toj temi.

Vozači u zastoju više od sat vremena.

“S druge strane, pozivamo premijera Abazovića da primi naše predstavnike, kako bi urgentno razgovarali na ovu temu, i kako bi bio upoznat sa našim zahtjevima, zasnovanim na realnim i istorijskim činjenicama”, navode iz Odbora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Navode da o sudbini Zete ne treba da odlučuju partije koje ne “predstavljaju njihove građane”.

“Smatramo da bi na ovaj način Zeta još jednom bila predmet političkih igara, rezultat kojih bi bilo dodatno smanjivanje njene teritorije u budućnosti. Smatramo i da o sudbini Zete ne treba da odlučuju političke partije koje predstavljaju manjinu naroda Zete, ili čak uopšte ne predstavljaju narod Zete, bez prethodne konsultacije sa većinom naroda Zete, koji je izrazio želju da ukaže na nedostatke ovakvog predloga zakona”, dodaju iz Odbora.

Apeluju na druge političke činioce da djelovanjem zaštite interese Zećana.

POGLEDAJTE VIDEO:

“Na ostale predstavnike političkih partija, koji vide kakva je prevara na pomolu, apelujemo da pokušaju da zaštite naše interese svojim djelovanjem u Skupštini”, zaključuju iz Odbora “Za spas Zete”.

POGLEDAJTE VIDEO:

Možda ce vas zanimati

Tagovi