Društvo

OPŠTA BOLNICA U NIKŠIĆU: SMIJENJEN MARKO MITROVIĆ

Autor Kristina Mitrović Izvor CdM

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić smijenio je direktora Opšte bolnice u Nikšiću dr Marka Mitrovića, kako saznaje CdM. Na njegovo mjesto, imenovan je ortoped Mitar Šaranović, tvrde izvori CdM-a.

Izvor: Printscreen/Facebook

Funkcioner Demokratske Crne Gore Marko Mitrović postavljen je u februaru prošle godine za za direktora Opšte bolnice Nikšić.

On je na toj funkciji zamijenio dr Iliju Ašanina. Tadašnja Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je razriješila Ašanina sa dužnosti direktora nikšićke bolnice.

Od dolaska Mitrovića na čelo Bolnice dešavale su se brojne kontroverze.

CdM je pisao da je u toj Bolnici pacijentu koji je bio smješten na Internom odjeljenju Bolnice u Nikšiću, u martu ove godine greškom data krv i još neodgovarajuće krvne grupe. Pacijent je tada doživio anafilaktički šok, nakon čega je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore.

Kako su tada kazali izvori CdM-a, pacijentu (ime poznato redakciji) greškom je data krv. Ovaj pacijent nije ni trebalo da primi krv, već je ona bila namijenjena drugom pacijentu. Međutim, medicinska sestra napravila je grešku tako što je ovom pacijentu dala krv, uz to, neodgovarajuće krvne grupe, nakon čega je morao biti hitno prevezen u Klinički.

Ovo nije jedini slučaj ozbiljnih propusta u Bolnici u Nikšiću kojom je rukovodio funkcioner Demokrata Marko Mitrović.