Društvo

UPRAVA POMORSKE SIGURNOSTI INTERVENISALA! EVAKUISANA TRI ČLANA POSADE KOJA SU UPRAVLJALA RIBARICOM NEDALEKO OD BUDVE

Autor Jovana Raičević

Pomorsko operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je u kasnim večernjim satima primio MEDICO poziv od strane ribarice 55-TV, koja se nalazila na nekih 16 milja južno od Budve i zatražila hitnu evakuaciju tri člana posade kojima je pozlilo.

Izvor: Uprava pomorske sigurnosti

Operateri Erkam Vuković i Dragan Ivanović su preko radarskog sistema locirali ribaricu koja je nalazila van teritorjalnog mora Crne Gore i uz koordinaciju Sektora ganične policije Herceg Novi i Budva, uputila spasilački čamac SAR-5, sa posadom Jasmin Koković i Marko Čejović kojoj je trabalo sat vremena da stigne na poziciju, uz stanje mora 3-4 usijed jačeg zapadnog vjetra.

U 23:48 časova spasilački čamac je stigao na poziciju ribarice i preuzeo tri člana posade te odmah uputio ka Marini Budva, gdje ih čeka vozilo Zavoda za hitnu medicinsku pomoć kako bi pružili prvu medicinsku pomoć.

U 0050 spasilački čamac SAR-5 uz asistenciju osoblja Marine Budva i 112OK je predao evakuisanu posadu na dalji medicinski tretman ZHMP Crne Gore.

I ovom akcijom u zadnjih nekoliko dana se potvrđuje da je pomorski saobraćaj posebno u Bokokotroskom zalivu i teritorijalnom moru inteviziran i stim u vezi sve pomorske vlasti i institucije pojačaće kontrolu i sve ostale aktivnosti na moru.