Društvo

SAVRŠEN ZALAZAK SUNCA NA CRNOM JEZERU UZ ZVUKE CRNOGORSKOG ORKESTRA MLADIH!

Autor Kristina Radović

Otvoren IV Wild Beauty Art festival.

Izvor: MONDO

Festival je otvorio Crnogorski orkestar mladih, koji je priredio prisutnima koncert obojen poznatim arijama i melodijama ali i klasičnim repertoarom, prepoznatljivim kod publike širom svijeta.

Dirigent je perspektivni Kristijan Špataru, dok je solistkinja sopranistkinja Emilija Minić.

POGLEDAJTE:

U ime Crnogorskog orkestra mladih prisutnima se obratio violinista i direktor Crnogorskog orkestra mladih, Igor Pejović.

On je kazao da orkestar postaje sve više prepoznat ne kao crnogorski već kao ansambl koji u okviru svojih mogućnosti doprinosi međunarodnoj savremenoj kulturnoj baštini.

Prema njegovim riječima, festival želi da kvalitetnim sadržajima kruniše tu divlju ljepotu i pošalje poruku Crne Gore ne kao jedne kutlurne adrese, već da ukaže na potencijalnih 600 hiljada kulturnih adresa naše male, velike države.

Generalni i umjetnički direktor Wild Beauty Art festivala, Ratimir Martinović, naveo je da kroz program koji je izuzetno diverzifikovan, žanrovski, tematski, lokacijski pa čak i generacijski, žele da da privuku ne samo poštovaoce prirode, već naročito lokalno stanovništvo koje ovakve sadržaje priželjkuje.

Ulaz na sve programe je slobodan, a uoči otvaranja festivala obezbjeđen je prevoz iz centra Žabljaka vozićem, koji ide do Crnog jezera.

Možda ce vas zanimati