Društvo

ĐUKANOVIĆ ČESTITAO KURBAN BAJRAM: Svevremene poruke Islama duboko utemeljene u humanim vrijednostima

Autor Jovana Raičević

Svevremene poruke Islama duboko su utemeljene u humanim vrijednostima savremenog svijeta, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Đukanović je čestitao Kurban bajram vjernicima i reisu Islamske zajednice Rofatu Fejzića i poželio zdravlje, napredak i ličnu i porodičnu sreću.

„Svevremene poruke Islama duboko su utemeljene u humanim vrijednostima savremenog svijeta. One nas hrabre da prevazilazimo isključivosti i afirmišemo bogatstvo etničke, kulturne, vjerske i druge raznolikosti, multietnički i multikonfesionalni sklad”, naveo je Đukanović.

Možda ce vas zanimati

On je dodao da su to civilizacijske tekovine neodvojive od bića crnogorskog društva.

Danas kada širom svijeta, različiti izazovi, na test stavljaju humanost, multietničnost i multikonfesionalnost, s ponosom se može reći, rekao je Đukanović, da je građanski sklad koji godinama snaži u Crnoj Gori uprkos velikim iskušenjima, svijetli primjer koji i ostali trebaju slijediti.

Prema riječima Đukanovića, posvećeni daljoj izgradnji snažne i prosperitetne Crne Gore “moramo ostati ujedinjeni u očuvanju našeg bogatstva različitih kultura i porijekla, šireći izbor životnih i profesionalnih mogućnosti svim našim građanima i gradeći trajne mostove punog razumijevanja i uzajamnog poštovanja među nama”.

Đukanović je u čestitki Fejziću naveo da praznični dani Kurban Bajrama budu dodatna inspiracija daljem duhovnom snaženju u istrajnim nastojanjima da upućuje vjernike i sve ljude dobre volje, na civilizacijsku univerzalnost religijskih vrijednosti, na dobro pripadnika islamske zajednice.

“I svih građana, na dobro naše Crne Gore i crnogorskog društva čemu je Islamska zajednica uvijek davala važan doprinos”, dodao je Đukanović.