Društvo

VUJINOVIĆ: Postoji mogućnost da tri škole izvode nastavu uporedo na engleskom i maternjem jeziku

Autor Anđela Pešić Izvor Vijesti

Ministar je rekao da se razmatra mogućnost da dvojezična nastava bude nastavljena iz određenih predmeta u školama gdje je taj projekat započet 2016.

Izvor: Vlada Crne Gore

Ministar prosvjete Miomir Vojinović kazao je danas da je ponuđeno da ove godine tri škole izvode nastavu uporedo na engleskom i maternjem jeziku.

On je, odgovarajući u Skupštini na pitanje poslanika DPS-a Ivana Mitrovića, kazao da se razmatra mogućnost da dvojezična nastava bude nastavljena iz određenih predmeta u školama gdje je taj projekat započet 2016. godine.

Istakao je da je potreban iskusan kadar, te da u ovom trenutku imaju pretpostavku da bi dvojezična nastava mogla da bude nastavljena na predmetima matematika, biologija, hemija, fizika i fizičko vaspitanje i da će se truditi da odgovore tom zadatku.

Mitrović je ocijenio da je tokom mandata prethodne Vlade izgubljeno godinu i po dana da se dvojezična nastava nastavi u odjeljenjima koja su na taj način završila peti razred.

On je, između ostalog, kazao da je zabrinut zbog dešavanja u školi u Tivtu, kada su učenici pozvani da se pridruže proslavi jednog vjerskog praznika, čime se narušava međuvjerski sklad.

Vojinović je odgovorio da dijeli zabrinutost, ali i uvjerenje da se stane na kraj takvim i sličnim primjerima. Istakao je da multietnička i multivjerska Crna Gora nema alternativu i da je to njegov i stav Socijalističke narodne partije (SNP).

Možda ce vas zanimati