Društvo

UTVRĐENA LISTA: 35 KANDIDATA ZA ČETIRI ČLANA SUDSKOG SAVJETA

Autor Gordana Bojanić

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu utvrdio je listu prijavljenih kandidata na javni poziv za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Na javni poziv prijavljeno je 35 kandidata. Kako je kazao predsjednik Odbora Momo Koprivica, formirana je komisija koja će u roku od tri dana pregledati dostavljenu dokumentaciju.

Članovi Odbora saglasili su se da članovi Komisije budu poslanice Milosava Paunović i Branka Bošnjak, sekretarka Odbora Slavica Marković i službenica sekretarijata Odbora za politički sistem Ivana Tatar. One imaju rok da do petka pregledaaju dokumentaciju kandidata.

Nakon pregleda dokumentacije bića zakazano kontrolno saslušanje kandidata.

Javni poziv je objavljen 24. maja i rok za prijavljivanje je bio 15 dana.

Kandidat za tu funkciju mora da ima 15 godina radnog iskustva na pravnim poslovima i da uživa lični i profesionalni ugled.

Za člana Sudskog savjeta, kako se navodi, može biti izabran kandidat koji nije osuđivan za krivična djela koja ga čine nedostojnim za obavljanje sudijske funkcije.

Konferencija sudova je prošle sedmice za članove Sudskog savjeta iz reda sudija izabrala Predraga Tabaša, Sanju Konatar, Radonju Radonjića i Rada Ćetkovića.

Tagovi