Društvo

KOVAČ: CRNA GORA NASTAVLJA BORBU PROTIV KORUPCIJE BEZ BILO KAKVIH KOMPROMISA

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Crna Gora je preventivni i represivni aspekt borbe protiv korupcije povezala sa procesom pridruživanja Evropskoj uniji, rekao je ministar pravde Marko Kovač.

Izvor: Vlada Crne Gore

Iz Ministarstva pravde je saopšteno da je Kovač govorio na međunarodnoj konferenciji „Uloga države u jačanju kulture integriteta“ u Šibeniku, na poziv ministra pravosuđa i uprave Hrvatske, Ivana Malenice.

Navodi se da je Kovač učesnike konferencije upoznao da je Crna Gora pripremila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

"Cilj je sprječavanje sticanja i upotrebe imovine nezakonitog porijekla, a radi zaštite imovine koja je stečena na zakonit način", kazao je on.

Kovač je naglasio potrebu jačanja povjerenja u rad javne administracije, kao i povećanja transparentnosti rada lokalnih samouprava.

"Crna Gora će taj put nastaviti u kontinuitetu i bez bilo kakvih kompromisa“, poručio je ministar pravde.

Konferenciji u Šibeniku prisustvovali su ministri pravde država Zapadnog Balkana, kao i predstavnici agencija, nevladinog sektora i drugih tijela koje se bave sprječavanjem korupcije u ovom dijelu Evrope.

Tagovi