Društvo

EVAKUISANO VIŠE ŠKOLA ŠIROM CRNE GORE, BEZ NASTAVE U POPODNEVNOJ SMJENI

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Zbog anonimnih dojava o postavljenim bombama u školama širom Crne Gore Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo je odluku da se danas prekine nastava u školama koje su dobile dojave o eksplozivnim napravama.

Izvor: MONDO/Danijela Pašić

Neke podgoričke škole su, postupajući prema preporuci UP, već pozvale roditelje da dođu za mlađu djecu u školu, dok su stariju djecu pustili kućama.

Zbog prijetećih anonimnih poruka koje su osvanule jutros na brojnim zvaničnim školskim mejlovima, više škola širom Crne Gore je evakuisano.

Bombe su dojavljene u Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu...

Javljeno je da je bomba navodno postavljena u Osnovnoj školi "Savo Ilić" u Kotoru, i u barskim osnovnim školama „Blažo Jokov Orlandić“ i "Anto Đedović", zbog čega su učenici jutros vraćeni kući.

U Beranama su evakuisane dvije osnovne škole u gradu "Vuk Karadžić" i "Radomir Mitrović".

Evakuisane su osnovne škole i u Petnjici, Andrijevici, Plavu i Gusinju.

Takođe, sve osnovne škole u Herceg Novom su evakuisane, kao i obije škole na Cetinju "Lovćenski partizanski odred" i "Njegoš".

Dojave o bombama dobili su direktori 19 osnovnih škola u Nikšiću, uključujući i područna odjeljenja. U mejlu upozorenja navodno stoji da je postavljeno više bombi, da je u pitanju osveta i da će mnogo krvi biti proliveno.

"Doćićemo u školu, sve ćemo pobiti, niko neće ostati živ", stoji u prijetećoj poruci.

"Policija preduzima mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim
eksplozivnim napravam ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda. Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavijestili su roditelje, te je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti", navodi se u saopšenju UP.

Možda ce vas zanimati

Tagovi