Društvo

IZBILI NOVI POŽARI U VIŠE KOLAŠINSKIH SELA, VATROGASCI SE BORE SA VATRENOM STIHIJOM

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

U više sela u Kolašinu ponovo su aktivni požari, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja tog grada Željko Darmanović, dodajući da su vatrogasci ostavljeni na milost i nemilost nesavjesnim ljudima i vatrenoj stihiji.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Darmanović je rekao da se požar, koji je od petka aktivan kod gornjomoračkog sela Vočje, tokom noći proširio ka Seocima.

Prema riječima Darmanovića, kolašinski vatrogasci brane da vatra pređe preko tunela 27.

"Ako se preko tunela proširi vatra, onda će biti zaista ozbiljan situacija, jer na području Moračke Bistrice i Crkvina ima dosta objekata”, rekao je Darmanović portalu Vijesti.

On je kazao da u Seocima, za sada, kuće nijesu ugrožene.

“Apelujem da vlasnici stambenih i ostalih objekata u tom selu dođu, u slučaju da je neophodno da pomognu da zaštite svoju imovinu od požara", poručio je Darmanović.

On je kazao da je u petak u 22 sati i 30 minuta prijavljen i šumski požar u Sjerogoštu, dodajući da u tom selu za sada objekti nijesu ugroženi.

"Opet gori na svakom kraju opštine. Osim vatrogasaca, niko ništa ne preduzima. Naredbu o prevenciji požara predsjednika Oštine niko ne poštuje. Inspektora nema na terenu. Ostavljeni smo na milost i nemilost nesavjesnim ljudima i vatrenoj stihiji", kazao je Dramanović.

Tagovi