Društvo

ULCINJANI HEROJI U NJUJORKU! SPASILI ŽENU OD NAPADAČA, OTAC I SIN TEŠKO POVRIJEĐENI

Autor Gordana Bojanić

Ulcinjani Lui Suljović i njegov otac Ćazim, napravili su pravo herojsko djelo kada su prije nekoliko dana ispred svog restorana u Njujorku odbranili stariju ženu, a tom prilikom i sami su teško povrijeđeni

Izvor: Printscreen

Stanovnici Džekson Hajtsa/Elmhersta znaju i vole "Louie's Pizza" na Bakster Aveniji zbog ukusne hrane i ljubaznog osoblja, a vlasnici ove picerije su naši ljudi, Ulcinjani, Lui Suljović (38) i njegov otac Ćazim (68).

"Picerija je radila i tokom pandemije, obezbeđujući hranu radnicima obližnje bolnice, a da ne spominjemo isporuku obroka nama koji smo bili kod kuće. Znali smo da su vlasnici heroji, ali hrabrost i herojstvo koje su pokazali sinoć su zaista bili van svake liste", objavljeno je na Gofundme sajtu.

U objavi se dodaje da su prije nekoliko dana tri muškaraca izbola i opljačkala 61-godišnju Korejku ispred njihove picerije, a vlasnik i njegov otac izjurili su napolje i intervenisali.

"Obojica su izbodena više puta dok su savladali dvojicu napadača. Uprkos teškim povredama, uspjeli su da ih zadrže dok policija nije stigla i uhapsila ih. Lui i Ćazim se oporavljaju u obližnjoj bolnici Elmhurst, upravo tu gdje su pružali podršku tokom najgorih dana pandemije Covida", stoji u objavi na Gofundme sajtu, gdje je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za pomoć u njihovim medicinskim troškovima i plaćanje radnicama dok je restoran zatvoren.

Izvor: TODAY


"Nismo mogli da dozvolimo da se ovakve stvari dešavaju, mi brinemo o našoj zajednici" kazao je za američki portal "Today" Ćazim koji je u napadu izbodenčak devet puta. Žena kojoj su praktično spasili život nije teže povrijeđna.