PROTEST MLJEKARA

UMJESTO PROSIPANJA DONIRALI 350 litara CRVENOM KRSTU - POZIVAJU SVE ZAINTERESOVANE DA DOĐU PO MLIJEKO

Autori Gordana Bojanić seljak.me

Nekoliko desetina proizvođača mlijeka okupilo se danas ispred Ministarstva poljoprivrede, kako bi protestovali i najavili obustavu isporuke mlijeka crnogorskim mljekarama.

Izvor: seljak.me

Farmeri su ispred Ministarstva donijeli bidone mlijeka. Pozvali su građane, ali i zainteresovane institucije, da ga uzmu kako ga ne bi prosipali. Podsjećamo, farmeri traže da otkupna cijena mlijeka bude oko 70 centi.

Nakon protesta usljedila je reakcija nezadovoljnih farmera. Vlado Lakić je odlučio da umjesto prosipanja, mlijeka donira Crvenom krstu. On je donirao 350 l ovoj ustanovi i pozvao sve zainteresovane ustanove, male sirare i cijelokupnu javnost, da se jave kako bi im obezbijedili besplatno mlijeko.

U ovoj akciji ima podršku članova svog udruženja.

Cilj je da se mlijeko ne predaje velikim prerađivačima i trgovinskim lancima. Situacija u kojoj se nalaze proizvođači iz mljekarskog sektora je katastrofalna. Nerentabilna proizvodnja i nedostatak sluha kako Ministarstva tako i prerađivača je dovela do trenutne situacije.

Ukoliko ste zainteresovani za besplatno mlijeko možete kontaktirati sledeće brojeve:

067374653 Farma Lakić

069322335 Farma Iković

Takođe su iskoristili priliku da pozovu sve proizvođače mlijeka da im se priključe u ovoj akciji jer jedino na ovaj način se može skrenuti pažnja kako prerađivačima, trgovinskim lancima i nadležnim institucijama na njihov položaj, a zajednička sloga može doprinijeti konkretnim rezultatima i poboljšanju stanja u mljekarskom sektoru.

Tagovi