Društvo

POŽARI U NIKŠIĆU I KOLAŠINU POD KONTROLOM, SUMNJA SE DA JE VEČINA PODMETNUTA

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Relativno mirno jutro kada je riječ o požarima na teritoriji opštine Nikšić, kazao je za RTCG komandir zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Naglašava da imaju veliki broj požara, ali da nijesu ugrožene kuće. U Kolašinu situacija sa požarima pod kontrolom, jedan je aktivan, ali daleko od naseljenih mjesta. Oni su u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", kazali da sumnjaju da je većina požara podmetnuta.

“Oko 10 sati, kada temperatura raste, počinju da se pojačavaju i požari. Požar u Orahu je saniran. Šta znači saniran, velika nam je opština, veliki broj požara i zbog nepristupačnosti terena ekipe intervenišu kada su kuće ugrožene. Zato možemo da se pohvalimo da nemamo gubitaka kada je riječ o kućama”, kazao je Tadić za RTCG.

Istakao je da imaju veliki broj požara.

“Mještani nam pomažu. Međutim, budući da se požari javljaju na nepristupačnom terenu, sumnjamo da je većina požara podmetnuta”, kaže on za RTCG.

Navodi da vatrogasci izlaze na vrijeme. Mještani im pomažu kada su ugrožene kuće.

Komandir zaštite i spašavanja Željko Darmanović kazao je da je situacija u Kolašinu stabilna.

“Kolašinski vatrogasci sinoć su uspjeli da ugase požar koji se pojavio na jednom brdu koje okružuje Kolašin”, kazao je on za RTCG.

Dolina morače je zadimljena, ali je aktivan samo jedan požar koji se kreće nepristupačnim terenom i koji vatrogasci prate ka zaseoku Simače.

“Sve ostalo bi trebalo da je lokalizovano i da je u redu.

Požar je daleko od kuća. Problem je što se ugrožava veliko šumsko bogatstvo”, rekao je on za RTCG.