Društvo

RAONIĆ: U RTCG-u BILO PRIMJERA BOLOVANJA DUŽIH OD DESET GODINA! LJEKARI DA SNOSE ODGOVORNOST

Autor Jovana Raičević

Generalni direktor Radio Televizije Crne Gore (RTCG) Boris Raonić saopštio je da je u Javnom servisu bilo primjera bolovanja dužih od deceniju.

Izvor: MONDO/Mia Stanković

“Godinama se priča o lažnim bolovanjima, a još uvijek ništa nije urađeno. Državu godišnje troškovi refundacije ukupnih bolovanja koštaju preko šest miliona, poslodavce takođe značajno, a solidarne radnike koji preuzimaju njihove obaveze košta mnogo više energije za isti novac. U RTCG-u je bilo primjera bolovanja dužih od deceniju, onih tokom ljetnje sezone za koje vrijeme se radi na primorju, pa do onih od mjesec dana (koliko daje izabrani doktor) povezanih sa par dana odmora”, naveo je on u objavi na Fejsbuku.

Namjera da se tome stane na kraj je, kako kaže, nemoguća bez pokretanja odgovornosti kako krivične, tako i moralne, samih ljekara koji svjesno daju ovakva bolovanja.

Možda ce vas zanimati

“Sa nekim od tih ljekara sam morao i lično da razgovaram, ali je i dalje veliki broj njih, i to zvučnih imena iz medicinske struke, koji bez ikakvog osjećaja stida ili straha i dalje potpisuju ova “bolovanja”. U narednom periodu ćemo sa zdravstvenim (DZ, KBC, FZ, MZ), a nadam se pravosudnim vlastima, inicirati odgovor na ove zloupotrebe”, poručio je Raonić.