V.D. direktorica Uprave prihoda i carina

PETRIČEVIĆ: SPAJIĆ TRAŽIO DA PODNESEM OSTAVKU, KAŽE DA SAM MNOGIMA STALA NA ŽULJ

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina (UPC) Milena Petričević kazala je da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić od nje tražio da podnese ostavku na tu funkciju što je, kako je dodala, ona odbila.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je, kako je Petričević kazala na konferenciji za novinare, to saopštio u srijedu veče, i dodala da je ona to to odbila zbog postignutih rezultata u UPC.

Istakla je da je bila zatečena zahtjevom.

"Postigli smo istorijske rezultate u sprečavanju krijumčaranja narkotika. Zaplijenili smo tonu kokaina bez međunarodne pomoći. Ti rezultati se cijene svugdje osim u Crnoj Gori. Ovi rezultati su po redu veličina veći nego svi rezultati susjednih zemalja", kazala je Petričević.

Ona je kazala da UPC u svom poslovanju mora da bude samostalna institucija.

"Ne smije da bude ničija prćija, instrument bilo kojih grupacija moći", kazala je Petričević.

Petričević je kazala da se njen posao i rad se zasniva isključivo na zakonu i pozvala da je pozove na odgovornost svako ko ima i najmanju sumnju da nije tako. Nakon što je, kako je kazala, odbila da podnese ostavku, u srijedu joj je, dodaje, saopšteno da bi tim činom "pomogla ministru".

"Žao mi je što ostavkom nijesam mogla da pomognem ministru, ali zbog rezultata nisam mogla da dozvolim da urušim svoj profesionalni dignitet. Rezultati su me na to obavezali", dodala je.

Ona je kazala i da joj je saopšteno da će svakako biti smijenjena.

"Saopšteno mi ja to moram da uradim, mnogima si stala na žulj, zbog čega mene guše", kazala je Petričević.

Direktorica UPC je kazala i da joj je ponuđeno mjesto direktorice direktorata za nadzor u Ministarstvu finansija, pozicije u Investiciono razvojnom fondu ili CEDIS-u ali je ona, kako je kazala, to odbila.