Društvo

MALIŠANI ODUŠEVLJENI - SA GLUMCIMA PJEVALI I IGRALI UZ PREDSTAVU! (VIDEO)

Autor Nikoleta Vukčević

Premijera predstave "Niko se naučen nije rodio" u režiji Žane Gardašević Bulatović odigrana je danas u KIC-u "Budo Tomović" sa početkom u 11h

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ova predstava kao, kao i svaka prethodna u produkciji "Arlenika" pripada tzv. primijenjenom pozorištu. Jasne teme koje se obrađuju kroz scenski jezik dio su natavnog plana i programa ili su dio opšte kulture.

Osim na klasičan način kroz predavanje natavnog kadra u učionici, tim ateljea "Arlekin" trudi se da putem scenskog jezika djeci približi ono što im se u školi plasira kao lekcija ili je pak od suštinskog značaja za njihovo odrastanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pomenuta predstava se, konkretno, bavi pitanjem prekomjernog i potencijalno opasnog korišćenja telefona i društvenih mreža, te agresijom koju mogu da proizvedu video igrice; dječijom željom da budu prihvaćeni u društvu te samim tim korišćenju tuđica u svakodnevnom govoru; bon ton kao i važnost lične higijene i higijene prostora u kome borave; odnos prema životnoj sredini i kreativnost pri očuvanju životne sredine.

U predstavi igraju mladi profesionalni glumci Una Lučić i Vukan Pejović. Tekst i režiju potpisuje Žana Gardašević Bulatović, dok su za scenografiju i kostime zadužene Nela Darmanović Mahmutović i Dragana Koprivica.

Kompozitor je Veselin Frenki Bogićević, a stihove songova napisao je Dejan Đonović.