Društvo

FANTASTIČAN GEST DOMAĆE KOMPANIJE: Meridian za 8. mart poklonima iznenadio porodilje širom regiona

Autor Jovana Raičević

Sa riječi na djela. Tako bi se ukratko, uoči još jednog obilježavanja Međunarodnog dana žena, moglo opisati šta za kompaniju Meridian znači društvena odgovornost.

Izvor: Meridian

Ove godine, lider u industriji igara na sreću regiona svoju tradicionalnu osmomatrovsku kampanju podrške ženama posvetio je budućim mamama. Zaposleni u kompaniji Meridian obišli su i poklonima za porodilje, odnosno donacijama porodilištima opremili su više desetina primarnih zdravstvenih ustanova širom regiona. Tako su u Crnoj Gori posjetili sve bolnice od sjevera do primorja. U izvjesnom smislu, to je i nastavak velike kampanje podrške zdravstvenim radnicima, posebno onim koji, u uslovima pandemije, u porodilištima vode brigu o majkama i bebama tek došlim na svijet.

Od početka pandemije porodilišta, osim uobičajenih, pružaju zdravstvene usluge i kovid pozitivnim trudnicama. Zbog toga su važan dio velike Meridianove akcije podrške medicinskim radnicima koje, iako već odavno nijesu novost već svojevrsna praksa, nijesu zaboravile ni majke i novorođenčad u veoma zahtjevnom periodu nakon izlaska iz prodilišta.

Meridian već duži niz godina sprovodi osmomartovske akcije podrške djevojkama, ženama i majkama, ali su one prerasle u cjelogodišnju kampanju podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti i sprječavanju bilo kog vida rodno motivisanog nasilja.

Dvije trećine menadžmenta Meridiana čine žene

U kompaniji više od 65% top menadžmenta čine dame, ravnomjerno zastupljene u svim sektorima poslovanja – ljudski resursi, marketing, retail mreža i razvoj softvera. Time kompanija sopstvenim primjerom i modelom poslovanja pokazuje da je društveno odgovorna kompanija na djelu i da je jedina održiva rodna ravnopravnost ona koja uključuje ekonomsko osnaživanje žena. Zbog toga se može reći da je u Meridianu Osmi mart svakoga dana, što se prije svega vidi kroz institucionalnu podršku ženama zaposlenim u ovoj kompaniji.

Ujedinjene nacije ove godine obilježavaju Međunarodni dan žena pod parolom „rodna ravnopravnost danas za održivu budućnost sjutra“, apostrofirajući važnost borbe protiv rodno motivisane diskriminacije i nasilja kao presudne u borbi za održivu planetu uopšte. Standardi najveće svjetske organizacije ujedno su i temelji Meridianove korporativne politike.

„Prave priče jakih žena“

A povodom Dana žena, Jutjub kanal Meridian sport započinje novi medijski format pod nazivom „Prave priče jakih žena“. Autorka i voditeljka emisije, Ana Nikolić, obradiće temu žena u sportu, a sa svojim gošćama će pokazati kako je izgledao put do zvijezda naših najtrofejnijih sportistkinja

Tagovi