Društvo

IJZ ORGANIZUJE RADIONICE O ZNAČAJU RANOG OTKRIVANJA RAKA DEBELOG CRIJEVA I DOJKE

Autor Jovana Raičević

Institut za javno zdravlje (IJZ) organizovaće promotivno edukativne radionice u osam crnogorskih gradova, u sklopu projekta Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke – ON TIME.

Izvor: MONDO

Iz IJZ-a su kazali da će prva radionica biti organizovana u Tuzima u utorak, u deset sati, u Sali Skupštine Opštine Tuzi.

Kako su naveli, na promotivnom događaju će Mobilni tim Instituta održati predavanja i dati savjete i odgovarati na pitanja prisutnih o prevenciji i značaju ranog otkrivanja raka debelog crijeva i raka dojke.

Iz IJZ-a su rekli da su radionice namijenjene opštoj populaciji, zdravstvenim radnicima, nevladinom sektoru i lokalnim vlastima.

“S obzirom na epidemiološku situaciju i važeće mjere, ograničen je broj učesnika i obezbijeđen je zoom link putem kojeg će građani moći da prate predavanja. Link će biti dostupan na veb stranici Opštine Tuzi i IJZ-a”, kaže se u saopštenju..

Promotivno edukativne radionice biće održane i u Danilovgradu, Nikšiću, Baru, Ulcinju, Herceg Novom, Podgorici i na Cetinju.

Tagovi

IJZ