Društvo

MVP: ČINIMO SVE DA POMOGNEMO POPOVIĆU I LATKOVIĆU

Autor Alen Kasmić

Iz Ministarstvo vanjskih poslova saopšteno da je samo danas obavilo desetine poziva kako bi pomoglo našim košarkašima Milošu Popoviću i Milošu Latkoviću.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević

Njih dvojica su još uvijek na ukrajinskoj granici i ne mogu da pređu u Poljsku, jer im vojska i policija ne dozvoljavaju.

"I ovom prilikom informišemo da otpravnica poslova Ambasade u Poljskoj, kako je to ranije danas rečeno, čeka na drugoj strani granice crnogorske državljane, kako bi naše diplomatsko predstavništvo pomoglo u daljoj evakuaciji.

Takođe, informišemo da za njih dvojicu, kao i za sve ljude koji se u ovom trenutku nalaze sa ukrajinske strane granice, postoji istovjetan izazov. Velika gužva na granici nažalost postoji za sve, budući da Ukrajina sa svoje strane drži otežan prolaz za sve punoljetne muškarce starosti do 60 godina, u smislu kontrole tretirajući na istovjetan način strance i svoje državljane”, stoji u saopštenju i dodaju:

"Potom, informišemo da države nisu vršile organizovanu evakuaciju svojih građana. Osoblje Ambasade u Kijevu tokom prethodnog perioda, ali i u ovom trenutku, učinilo je sve da pomogne našim građanima pružajući dostupne informacije, savjete, ali i pomoć koja bi im u slučaju ostanka u Kijevu bila nasušna".