Društvo

LIJEPE VIJESTI! UVOĐENJE 4 NOVE I POTPUNA REORGANIZACIJA POSTOJEĆIH AUTOBUSKIH LINIJA U GLAVNOM GRADU(VIDEO)

Autori Nikoleta Vukčević Teodora Orlandić

Glavni grad je u prethodnom periodu pažljivo analizirao stanje u javnom prevozu, te na sistematičan način pristupio unapređenju stanja u ovoj oblasti.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić i Nikoleta Vukčević

U svjetskim gradovima javni prevoz znatno olakšava život kako građanima tako i turistima, a poboljšanje i najavljene reforme trebalo bi da sve krajeve Podgorice dobro povežu i korišćenje autobusa za odlazak na posao ili do grada učine izborom mnogih od nas.

U narednom periodu očekuje nas potpuna reorganizacija autobuskih linija u Podgorici i uvođenje 4 nove linije kojima će saobraćati novi, moderni, ekološki prihvatljivi autobusi, a trebalo bi da startuju najkasnije do kraja marta.
Što se novih linija tiče, prva će povezati kompleks novih zgrada na Bulevaru Stanka Radonjića sa City kvartom i okolinom Delte, Kliničkim i studenskim centrom.

Druga linija povezivaće dio Zabjela, od kružnog toka kroz Ulicu 4. jula sa centrom grada i dalje prema naseljima Zagorič i Zlatica.
Treća linija kretaće od Reciklažnog centra na Koniku i povezaće Stari aerodrom sa centrom i dijelom grada Preko Morače, sve do Bloka IX.

Četvrta linija Rogame će povezati sa Pravnim i Ekonomskim fakultetom, Kliničkim centrom I drugim važnim ustanovama sve do Donje Gorice i UDG-a.

Već su rekonstruisana mnoga postojeća i postavljena nova autobuska stajališta, a uveden je i Sistem elektronske karte, koliko će nove izmjene prijati građanima ostaje nam da vidimo.