Društvo

MILATOVIĆ: PRAZNIK MIMOZE UVERTIRA ZA LJETNJU SEZONU

Autor Alen Kasmić Izvor RTCG

Praznik mimoze je jedna vrsta uvertire za ljetnju sezonu, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, koji je danas posjetio tu tradicionalnu turističku manifestaciju.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Kako prenosi Mediabiro, Fešta od mimoze, ribe i vina 53. Praznika mimoze danas je na hercegnovsku rivijeru privukla hiljade posjetilaca.

Fešta je počela defileom Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović, mažoretki, trombonjera i klovnova priobalnim putem od Kumbora, preko Đenovića do Baošića.

Centralna svečanost organizovana je ispred Doma za kulturu Baošići, gdje je nastupila novska klapa Stari kapetan, a potom je uslijedio koncert Nenada Kneževića Kneza na platou Doma kulture Đenović.

Brojni domaći i strani gosti degustirali ribu i priganice koje su pripremile domaćice sa rivijere, kao i vino i pivo koje su obezbijedili tradicionalni sponzori festivala kompanije Plantaže i Pivara Trebjesa.

Milatović je kazao da je ta proslava jedna vrsta uvertire za ljetnju sezonu, i da je zadovoljan što okupio se veliki broj ljudi.

„Imamo posjetioce iz zemalja regiona, zemalja Evropa i raduje me ova sjajna atmosfera", poručio je Milatović.

On je Novljanima čestitao Praznik mimoze, festival "u čast cvijeta i grada koji ima dušu".

Praznik mimoze u Herceg Novom trajaće do polovine marta, a pripremljeno je preko 40 zabavnih, kulturnih i sportskih programa.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština, organizator Javna ustanova kulture Herceg-fest, a pokrovitelj Turistička organizacija Herceg Novi.