Društvo

EVO KAKO IZGLEDA PRVI BRENDIRANI ER MONTENEGRO AVION (FOTO) (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Kompanija Er Montenegro brendirala je svoj prvi avion, osam mjeseci nakon prvog leta.

Izvor: MINA, JASA

Na podgorički aerodrom danas je sletio prvi brendirani avion nacionalne avio-kompanije Er Montenegro.

Oznake su oslikane na mlaznjaku Embraer E195 (registracije 4O-AOA), tokom radova na održavanju u Portugalu, prenosi portal EX-YU Aviation News.

"Avion je van upotrebe nešto manje od mjesec dana i tek treba da se vrati u Podgoricu", piše navedeni portal.

„Sa ciljem da avioni budu u potpunosti spremni za predstojeću ljetnju sezonu, osim planiranih servisnih radova, period manjeg intenziteta saobraćaja tokom zime iskoristili smo za brendiranje 40-AOA, dok će 40-AOB imati logo uskoro,“ kazali su iz kompanije.

Er Montenegro koristi potpuno bijelu flotu od juna prošle godine, a sa brendiranjem se kasni zbog tužbe koju je podnijela kompanija u stečaju Montenegro Erlajns, zbog navodne nezakonite upotrebe njenog korporativnog logotipa.

Vizuelni identitet, kako su objasnili, podrazumijeva moderan dizajnerski koncept, koji predstavlja svojevrsni umjetnički rad, inspirisan jedinstvenim bojama neba i zalazaka sunca iznad crnogorskog mora i planina. Simbol orla i kolorit neba na autentičan način oslikavaju prirodne ljepote Crne Gore i objedinjuju njene specifičnosti i vrijednosti.

Oba aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije imaće logo prije ljetnje turističke sezone i uskoro će postati porepoznatljivi na svim aerodromima i destinacijama širom Evrope ka kojima Er Montenegro leti.

U nastavku pogledajte kako izgleda prvi brendirani avion avio-kompanije Er Montenegro: