Društvo

PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Država Rodiću da isplati oko 5.400 eura

Autor Gordana Bojanić

Država Crna Gora, pravosnožnom presudom Višeg suda dužna je da advokatskoj kancelariji Rodić isplati 5.000 eura na ime pravične naknade povrijeđenih prava ličnosti zbog nezakonitog pretresa poslovnih prostorija, kako i oko 413 eura na ime zatezne kamate u tom postupku

Izvor: MONDO/Mia Stanković

Kako je saopšteno iz kancelarije advokata Gorana Rodića, na taj način pravosnažno okončan spor po njegovoj tužbi protiv organa Države Crne Gore zbog nezakonitog pretresa advokatske kancelarije Rodić obavljenog 27.06.2017. godine.

“Presudom Višeg suda u Podgorici, od 18.01. ove godine potvrđena je presuda Osnovnog suda u Nikšiću, od 22.10. prošle godine, kojom je utvrđeno da su organi Države Crne Gore 27.06.2017. godine nezakonitim pretresom poslovnih prostorija u kojima Goran Rodić obavlja advokatsku djelatnost i njegovih pokretnih stvari, računara i mobilnih aparata, protivpravno povrijedili tužiočevo pravo na psihički integritet, pravo na dostojanstvo, pravo na čast, pravo na ugled, pravo na zaštitu privatnog života, te pravo na prepisku i lične zapise, kao prava ličnosti”, navodi se u dopisu kancelarije Rodić.

Tagovi