Društvo

STIJOVIĆEVA SUPRUGA DOBILA DRŽAVLJANSTVO CRNE GORE KAO OSOBA OD "POSEBNOG ZNAČAJA"

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Supruga ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića, Svjetlana Stijović, u maju prošle godine dobila je državljanstvo Crne Gore kao osoba “od posebnog značaja za državni, naučni, privredni, kulturni, ekonomski, sportski i drugi interes”.

Izvor: YouTube - printscreen

To stoji u dokumentu, koji je shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, dobila nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje (CGO), prenose Vijesti.

Svjetlana Stijović je državljanstvo dobila 20. maja, dan prije proslave 15 godina obnove nezavisnosti Crne Gore.

Svjetlanu Stijović je za počasno državljanstvo premijeru Zdravku Krivokapiću predložilo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, kojim rukovodi Vesna Bratić. Ministarka prosvjete i sama je na sličan način dobila državljanstvo u martu 2012, a pozitivno mišljenje dalo je tadašnje Ministarstvo nauke.

Prema navodima iz rješenja, Stijović je rođena u Sarajevu, dok na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije stoji da je državljanka Srbije. Prema izvještaju o imovini i prihodima, Svjetlana Stijović prihoduje 550 eura mjesečno, kako je precizirano, od slobodne profesije.