Društvo

Ivanović podnio krivičnu prijavu protiv Leposavića i Radonjić zbog zloupotrebe službenog položaja

Autor Gordana Bojanić

Đorđije Ivanović, samostalni savjetnik u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava obratio se javnosti saopštenjem povodom krivične prijave koju je predao protiv bivšeg ministra Vladimira Leposavića.

Izvor: Printscreen

Saopštenje prenosimo integralno:

Želim da vas obavijestim,da sam dana 31.1.2022.god. podnio SDT krivičnu prijavu protiv Vladimira Leposavića,bivšeg ministra i Nataše Radonjić,VD Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde,ljudskih i manjinskih prava, zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi. Naime,Vladimir Leposavić kao ministar Ministarstva pravde,ljudskih i manjinskih prava,nakon razrešenja sa mjesta generalne direktorice Direktorata za izvršenje krivicnih sankcija Nataše Radonjić odlukom Vlade CG od 17.12.2020.g,nezakonito je istu postavio na nepostojeće radno mjesto u MPLjMP svojim rješenjem 01-070/20-11691 od 23.12.2020.god, sa pravima i obavezama radnog mjesta generalnog direktora navedenog direktorata,suprotno čl. 60 i 135 Zakona o drzavnim sluzbenicima i namjestenicima. Navedeno rješenje je bilo na snazi do 02.04.2021.g,kada je Natašu Radonjić postavio na mjesto Samostalnog savjetnika 1 u navedenom Direktoratu, a od 15.4.2021. g za vrsioca duznosti generalnog direktora Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija,koje stanje i dalje traje i što je sve hronoloski nezakonito.

U periodu od 23.12.2020.g pa do 02.04.2021.g. Nataša Radonjić je potpuno nezakonito obavljala dužnost generalnog direktora Direktorata za izvršenje krivičnih sankcije,preduzimajuci u navedenom periodu sve radnje iz nadleznosti generalnog direktora navedenog direktorata (potpisujuci uvjerenja iz kaznene i prekršajne evidencije,izvještaje za osuđena lica na kazni rada u javnom interesu, kazni zatvora u prostorijama za stanovanje,izvještaje za uslovni otpust osuđenih lica, izvještaje za krivični postupak,izvještaje za mjere bezbjednosti,rješenja iz upravnog postupka za osudjena lica itd).

U navedenom periodu, Nataša Radonjić je ostvarivala mjesečna novčana primanja predviđena za mjesto generalnog direktora.

Takodje u periodu do kraja marta 2021.g,obavljala je dužnost člana Tužilačkog savjeta i primala takođe po tom osnovu nezakonito mječecna novčana primanja,iako je,ponavljam razriješena odlukom Vlade CG sa pozicije generalnog direktora.

Nezakonitost ovakvog postupanja konstatovala je i Upravna inspekcija u toku upravnog nadzora,o čemu sam ranije obavijestio sve nadležne organe.