Društvo

PROVELI SMO PRELIJEP DAN U POSJETI FARMAMA ŽIVOTINJA! (VIDEO)

Autori Nikoleta Vukčević Teodora Orlandić

U Nikšiću smo posjetili gazdinstva porodica Dumnić, Butorović i Gezović, gdje smo razgovarali sa ljudima od kojih smo saznali kakvi su uslovi držanja stoke i kakav je kvalitet domaćih proizvoda koji se svakodnevno nalaze na našim trpezama

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kvalitet proizvoda u mnogome zavisi od kvaliteta uslova u kojima se stoka drži, kao i od načina ishrane i mogućnosti da se životinji pruži adekvatna stručna pomoć. Gospođa Anđela Perućica pričala nam je o svjetski priznatim Patent.co proizvodima kojima kompanija Perućica d.o.o. snabdijeva ove farme.

Takođe, naš sagovornik je bio i veterinar Drago Mićunović, koji svim ovim farmama u sklopu poslovanja sa kompanijama Perućica i Patent Co pruža stručnu pomoć i veterinarske usluge. On nam je govorio o načinu držanja stoke u Crnoj Gori i drugim zanimljivim stvarima.

Na farmi Dumnić se bave isključivo mliječnim govedarstvom, a Marko Jović, jedan od zaposlenih na ovoj farmi rekao nam je više o njihovom poslovanju i načinu držanja stoke.

Farma koza, porodice Butorović, se već dugi niz godina bavi proizvodnjom kozijih proizvoda koji su dobro poznati na domaćem tržištu.

Na farmi svinja kod domaćina Veska Gezovića imali smo priliku da saznamo više detalja o načinu uzgoja svinja.

POGLEDAJTE VIDEO: