Društvo

NAKON IZGRADNJE VODOVODNE MREŽE ASFALTIRAJU SE ULICE NA KAKARICKOJ GORI

Autor Jovana Raičević Izvor PG Biro

"Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je radove na Kakarickoj gori gdje je u toku asfaltiranje ulica, nakon što je na ovom području grada tokom prethodne godine izgrađena nova vodovodna mreža" , saopšteno je iz Glavnog grada.

Izvor: PG biro

“Na Kakarickoj gori intenzivno teku radovi na unapređenju putne infrastrukture koja je u značajnoj mjeri oštećena tokom prošle godine kada su naše kolege iz privrednog društva Vodovod i kanalizacija izvodili radove na izgradnji nove vodovodne mreže. Podsjećam da je to najvredniji infrastrukturni projekat koji je realizovan u ovom dijelu grada, vrijedan preko 600.000 eura, zahvaljujući čemu danas na ovom potezu imamo 500 domaćinstava priključenih na vodovodnu mrežu koji su decenijama bili prinuđeni da se snalaze u tom smislu”, kazao je Vuković.

Gradonačelnik je dodao da Glavni grad izlazi u susret onome što su potrebe i zahtjevi građana, pa ukupan plan privrednog društva Putevi podrazumijeva temeljnu sanaciju 3,5km puta uključujući i glavnu ulicu koja je jako značajna za ljude koji ovdje žive i zbog toga što je ista dio linija javnog prevoza. “Vrijednost tih radova je 200.000 eura a nama je u planu da kompletan posao završimo za nekih mjesec dana, tako da sam veoma zadovoljan jer je više uloženo u ovaj dio grada u posljednjih dvije godine, nego u prethodnih 50, odnosno kada je Kakaricka gora počela da se formira kao naselje”, naglasio je Vuković i iskazao zahvalnost kolegama koji svoj dio posla, kao i uvijek odrađuju na izuzetno visokom nivou.

Direktor gradskog preduzeća Putevi d.o.o Radenko Bulatović kazao je da su ekipe ovog društva krenule sa sanacijom asfaltnog kolovoza posle izgradnje vodovodne mreže na bočnim saobraćajnicama u dužini od 1.700m, kao i da će bočne saobraćajnice uskoro biti sanirane, nakon čega će se raditi sanacija glavne saobraćajnice u dužini od 1.600m.

Direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid podsjetio je da su radovi koje je ovo preduzeće završilo na području Kakaricke gore vrijedni preko 600.000 eura i odnose se na izgradnju primarne i sekundarne infrastrukture. “U prvoj fazi izveden je glavni potisni cjevovod i glavni centralni rezervoar od 600m3, a vrijednost tih radova je bila oko 300.000 eura. U narednoj fazi u prethodnom periodu izvedeni su radovi takođe u vrijednosti od 300.000 eura i oni su podrazumijevali izgradnju skoro 7,5 km distributivne mreže”, saopštio je Makrid, dodajući da je u prvoj i drugoj zoni urađeno blizu 10 km mreže, kao i rezervoarski prostor i preklopna stanica. “Ono što je najvažnije je da su priključena sva domaćinstva na Kakaricko gor, a ono što nam predstoji jesu radovi u trećoj zoni koji su procijenjeni na 150.000 eura i odnose se na izgradnju pumpne stanice, rezervoara i oko 2,5km distributivne mreže.”, istakao je Makrid i izrazio nadu da će biti prevaziđen i problem sa instaliranjem nove trafostanice koja će omogućiti napajanje postrojenja za III zonu.