Društvo

NEKOLIKO STOTINA GRAĐANA NA PROTESTU PODRŠKE ŠPEDITERU IZ BARA - TRAŽE UKIDANJE PRITVORA!

Autori Gordana Bojanić Primorske novine

Ispred glavne kapije Luke Bar, u podne je počelo protestno okupljanje građana koji na taj način iskazuju “Podršku za špeditera Đoka Drobnjaka“, koji je uhapšen polovinom januara nakon što je u magacinima Volija pronađeno oko 500 kilograma kokaina.

Izvor: MONDO

Okupljeni građani potpisuju peticiju, sa zahtjevom za ukidanje pritvora špediteru Đoku Drobnjaku, koja će biti proslijeđena Specijalnom državnom tužilaštvu. Za nepunih petnaest minuta peticiju je potpisalo više od 150 građana, koji protestuju ispred Luke Bar.

Prethodnih dana u najavi protesta na društvenim mrežama navedeno je da je“nepravda učinjena jednom čovjeku prijetnja svima“.

Zbog šverca oko 500 kilograma kokaina koji je otkriven u paketima sa bananama osumnjičen je i uhapšen jedan čovjek – špediter iz Bara Đoko Drobnjak (49) u čijoj biografiji, kako navodi njegova porodica, do sada “nema ni saobraćajnog prekršaja”.

Podsjetimo, nakon što je uhapšen špediter Drobnjak, određen mu je pritvor.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo je polovinom januara krivičnu prijavu protiv špeditera Đoka Drobnjaka koji se sumnjiči da je dio međunarodne kriminalne organizacije koja se sumnjiči za šverc kokaina iz Ekvadora u Crnu Goru.

Prije nekoliko dana oglasila se porodica špeditera Đoka Drobnjaka.

„Uhapšen je pod sumnjom da je član međunarodne organizovane kriminalne grupe, osnovane od strane NN lica, iako ni jedan dokaz za takvu tvrdnju ne postoji“, naveli su iz porodice Drobnjak.

Oni tvrde da je Đoko častan i pošten čovjek, bez ikakve mrlje u svojih 49 godina života, što može potvrditi i svaki građanin Bara.

Navode i da nikada nije imao nezakonitih postupanja, čak ni saobraćajnih prekršaja, a kamoli kriminalnih sklonosti, koje mu se danas stavljaju na teret.