Društvo

ASK: ZAKON PREKRŠILI BOROVINIĆ-BOJOVIĆ, JELUŠIĆ, KLICA...

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je ministaka zdravlja Jelena Borovinic Bojović prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, prenose Vijesti.

Izvor: Promo/ASK

Podsjećamo, Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da dostavi tačne i potpune podatke, u suprotnom je propisana novačana kazna od 500 do 2.000 eura.

Ministarka nije prijavila vlasništvo nad akcijama, automobilom ali ni sve prihode sa Univerziteta Crne Gore, Kliničkog centra i Sudskog savjeta, naglašavaju Vijesti.

 Ona je kazala da je automobil rashodovan, da akcije nije imala namjeru da prikrije i da je njihova vrijednost zanemarljiva.

Istakla je da ne zna odakle je iznos od 629 eura.

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je bivši direktor Morskog dobra Predrag Jelušić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Agencija je utvrdila da on posljednjh godina nije prijavio svoje i prihode članova porodice vrijednosti preko 50.000 eura, kao i više kredita.

Jelušić se nije izjašnjavao na rezultate istražnog postupka Agencije.

Agencija je takođe utvrdila da bivši direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica nije prijavio više hiljada eura prihoda, akcije ali ni članstvo u odboru direktora Market brokera.

Utvrđeno je i da tadašnji direktor NPCG nije mogao biti u Odboru direktora.

Ni on se nije izjašnjavao na navode Agencije, zaključuju Vijesti.

Tagovi

ASK