Društvo

POZVALA DA ZAKAŽE VAKCINACIJU, DOBILA ŠOKANTAN ODGOVOR! "VAKCINA NIJE GARANT NIČEGA"

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Građanka M.N. uputila je pritužbu nadležnim zdravstvenim ustanovama nakon što joj je tokom telefonskog razgovora neko od članova medicinskog osoblja koje radi na besplatnoj liniji 1717 savjetovao da se njena porodica ne vakciniše protiv koronavirusa.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

M.N je Vijestima ispričala je da živi sa djedom i babom koji odbijaju da se vakcinišu. Kako je trenutno pozitivna na koronavirus i u izolaciji, pozvala je broj 1717 da bi se raspitala o patronaži za vakcinaciju.

”Zanimalo me i to da li mi mogu pomoći da dvoje starih privolim na vakcinaciju, međutim, dobila sam i više nego šokantne odgovore osobe koja je odgovorila na moj poziv. Zaposleni, koji treba da ohrabruje građane da se vakcinišu, zapravo ih odgovara od toga i iznosi veoma uznemirujuće tvrdnje”, kazala je ona. Tvrdi i da nije usamljen slučaj i da je informisana da su i drugi imali slično iskustvo, zbog čega su se žalili nadležnima.

M.N. je pojasnila da, uznemirena “savjetima” sagovornika, nije pitala osobu koja radi kao operater na liniji 1717 za ime i prezime.

”Taj gospodin mi je rekao da je bolje da se djed i baba ne vakcinišu. Parafraziram, ne zna se kako će reagovati na vakcinu i da vakcina nije garant bilo čega, kao i da mladi umiru nakon primljene treće doze”, kazala je M.N., prenose Vijesti.

Ona je pojasnila da je sagovornik savjetovao i da razgovara sa izabranim ljekarom njenih ukućana, ali ujedno i da ne dopušta porodici da se vakciniše.

M.N. se zbog ovog slučaja obratila Institutu za javno zdravlje (IJZ). Iz te ustanove su joj odgovorili da je 1717 nacionalni call centar za vakcinaciju i uputili je da se u cilju unapređenja rada i otklanjanja tih nepravilnosti obrati Ministarstvu zdravlja.

Tagovi