Društvo

IZGRAĐENA DVA DJEČIJA IGRALIŠTA NA POBREŽJU, USKORO I NOVI POLIGON

Autor Jovana Raičević Izvor PG Biro

"Gradonačelnik Ivan Vuković sa saradnicima obišao je dva obnovljena dječija igrališta u Centralnom parku na Pobrežju, što je bio zahtjev stanovnika ovog naselja" , saopšteno je iz Glavnog grada.

Izvor: PG biro

Vuković je tom prilikom istakao da gradska uprava i u 2022. godini nastavlja da istom dinamikom stvara uslove za ljepši i humaniji život u Podgorici. 

„Nastavljamo tamo đe smo stali prošle godine, danas smo u Centralnom parku na Pobrežju, te imamo priliku da predamo našim najmlađim sugrađanima dva dječija igrališta vrijedna 25.000 eura, od čega je 20.000 eura donacija kompanije B2B, koja je u vlasništvu gospodina Hajriza Brčvaka, koji je ponudio finansijsku pomoć u realizaciji ovog projekta. Na inicijativu naših sugrađana koji žive u ovom dijelu grada, a uzimajući u obzir da je riječ o vrlo popularnoj lokaciji koja nije imala adekvatan sadržaj ovog tipa, odlučili smo da napravimo ova dva dječija igrališta“, kazao je Vuković i podsjetio da je cilj gradske uprave da u svakom dijelu grada budu obezbijeđeni adekvatni uslovi za ugodan i sadržajan boravak na otvorenom.

Irfan Ramčilović obratio se u ime kompanije B2B, te kazao da će ova kompanija nastaviti da pruža podršku projektima koji imaju značaj za društvenu zajednicu.

„Kompanija B2B je društveno odgovorna kompanija koja je svojim aktivnostima i djelovanjima spremna da pomogne realizaciju ovakvih i sličnih projekata. Ponosni smo što smo bili u prilici da doniramo sredstva za ovo dječije igralište jer smatramo da je ulaganje u djecu ulaganja u budućnost, te da ćemo na taj način poboljšati život svih stanovnika Crne Gore.“ zaključio je Ramčilović.

"Pomenuta dječija igrališta izgrađena su na bezbjednim podlogama od tartana ukupne površine oko 300 m², a stare polomljene sprave zamijenje su savremenim dječijim mobilijarom i to kulom sa toboganom, ljuljaškom, dvije dvostruke klackalice, dva konjića i dvije vrteške. Podsjećamo da je u prethododnom periodu rekonstruisan i dio zelenih površina u ovom parku, kao i hidrosistem, a preduzeće Komunalne usluge doo je izvršilo je rekonstrukciju parkovske rasvjete. Nedavno je gradsko preduzeće Putevi doo završilo sanaciju trotoara uz park na Pobrežju" , navode iz Glavnog grada.

Ispred mjesne zajednice Ljubović, Boban Jokić kazao je da su u prethodnom periodu uređene saobraćajnice u ovom dijelu grada, te da su sada, kada su i najmlađi dobili svoj prostor za igru i druženje, u značajnoj mjeri poboljšani uslovi kvaliteta života stanovnika ove mjesne zajednice.

Luka Dragović, stanovnik ovog dijela grada i jedan od inicijatora uređenja ovog prostora, istakao je da je izuzetno zadovoljan jer je njegova ideja prepoznata i u kratkom roku uspješno realizovana, te iskazao uvjerenje da će dobra saradnja biti nastavljena.

Nakon obilaska dva dječija igrališta, gradonačelnik Vuković je posjetio i kultni poligon iza zgrade Vampirice, te sa direktorom Agencije za stanovanje, Vladimirom Tomovićem potvrdio da će rekonstrukcija ovog poligona početi čim vremenske prilike to dozvole.