Društvo

VUKOVIĆ O GRADSKOM POZORIŠTU: DUG PREMA KULTURI PODGORICE KOJI VRAĆAMO!

Autor Jovana Raičević

"Gradsko pozorište je dug prema kulturi Podgorice, koji vraćamo", poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković povodom privođenja kraju radova na izgradnji nove zgrade pozorišta.

Izvor: MONDO/Isidora Matović

“Puno je stvari koje smo, kao gradska uprava, uradili tokom protekle 3,5 godine, a na koje sam izuzetno ponosan”, napisao je Vuković.

Jedna od njih, kako tvrdi, “tiče se našeg odnosa prema kulturi”.

“Osim što smo, zahvaljujući vrijednim investicijama, bitno unaprijedili stanje infrastrukture u ovoj oblasti (rekonstruisali smo kuću Rista Stijovića, Kuslevovu kuću, kuću Stojanovića, zgradu Muzeja i galerija, dio zgrade KIC-a i Biblioteke ‘Radosav Ljumović’, te otvorili novu ‘Art’ galeriju na Trgu nezavisnosti), u kontinuitetu smo – uprkos izazovima koje je donio koronavirus – uvećavali budžet za kulturu”, kazao je gradonačelnik.

U tom smislu, kako je naveo Vuković, posebnu brigu vodili su o Gradskom pozorištu.

“Sa 759,980 eura u 2018. godini, povećali smo budžet našeg pozorišta na 1,254,800 eura u 2022. (odnosno 65 odsto)!Kada, za koji mjesec, naš sjajni ansambl uselimo u novu zgradu (inače, jedino pozorište koje se gradi u ovom dijelu Evrope), moći ćemo reći da smo, donekle barem, vratili dug kulturi glavnog grada”, zaključio je Vuković na Fejsbuku.

Tagovi