Društvo

RAONIĆ: PROCES IZBORA KOMPOZICIJE ZA EUROSONG BIO ANONIMAN. BIRA SE KOMPOZICIJA, A NE IZVOĐAČ!

Autor Mia Stanković Izvor Standard

Generalni direktor RTCG Boris Raonić za portal Standard komentarisao je spekulacije da je izbor za predstavnika na Eurosongu politički pristrasan i kazao da javnost mora da zna da se u prvoj fazi birala kompozicija, a ne izvođač, kao i da je proces bio anoniman.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Radio televizija Crne Gore (RTCG) najavila je da će našu državu na predstojećem Eurosongu koji će se održati u Torinu, predstavljati pjevačica Vladana Vučinić.

Ova vijest izazvala je burne reakcije i polemike na društvenim mrežama, a mediji su pisali i da je Vučinić odnedavno zaposlena u RTCG, te da je sarađivala sa aktuelnim direktorom RTCG Borisom Raonićem kroz NVO Građanska alijansa. U javnosti se spekuliše da je izbor za predstavnika na Eurosongu politički pristrasan.

Raonić za Standard kaže da je iz izvještaja Komisije za izbor kompozicije za Eurosong 2022 upoznat da je prvorangirana kompozicija dominantno pobijedila.

”Proces je bio anoniman, jer članovi komisije nijesu znali podatke o autorima, pa je svaka mogućnost zloupotreba nemoguća. Javnost mora da zna da se u prvoj fazi birala kompozicija, a ne izvođač. Raduje da će Crna Gora dobiti odličnog predstavnika. Mediji i desničarski botovi su pokušali da sav proces stave u neki kontekst koji nema utemeljenje, ali tako je sa takvim medijima i takvim ekstremističkim strukturama”, kazao je Raonić u izjavi za Standard.