Društvo

FITNESS CENTRI IPAK MOGU DA RADE UZ KOVID POTVRDE!

Autor Milena Mijušković

Odlluka o zabrani rada Fitness centara i teretana, nakon upućenog apela Udruženja fitness centara Crne Gore (UFCCG) je izmijenjena.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fitnes centrima i teretanama je jučerašnjim mjerama Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja bio zabranjen rad od 30.12. do 12.1.2022. godine, saopšteno je iz Udruženja fitness centara Crne Gore (UFCCG).

Shodno tome iz Udruženja fitness centara Crne Gore (UFCCG) juče su pozvali nadležne da njihov apel shvate kao dobronamjernu poruku, kako navode, “u kakvom je stanju poslovna djelatnost od koje žive brojne porodice, djelatnost koja promoviše zdravlje i djelatnost koja je u prethodnih skoro tri godine bila izopštena iz ozbiljnijeg programa podrške”.

Takođe su ukazali i na relevantna istraživanja pokazuju da je broj onih sa težom kliničkom slikom, pa čak i ukupan broj inficiranih COVID19 virusom, kako su istakli iz UFCCG, u vježbačkoj populaciji značajno manji nego u nevježbačkoj.

S tim u vezi na inicijativu i pitanje UFFCCG-a kako je to moguće obzirom da toga nema u odluci, nakon konsultacija dobili su odgovor da je odluka revidirana i da fitness centri mogu da rade uz posjedovanje kovid potvrde.

Tagovi