Društvo

JOKIĆ: PREDSJEDNIK DRŽAVE SE OGLASIO KASNO I POGREŠNO!

Autor Milena Mijušković

Juče je predsjednik države, valjda iz dokonosti, ušao u polje medicine, ali ne kao korisnik usluga nego onako s namjerom da poduči kazao je direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić.

Izvor: MONDO

U medicini se polaže Hipokratova zakletva, a njemu od pionirske ne ide ni sa jednom, kazao je direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić.

Napominje da će Hipokratova zakletva trajati dok ima i bijelih mantila.

“Zgazio je on svaku koju je dao. Hipokratova je samo jedna, korigovana i trajaće dok ima bijelih mantila”, ocijenio je on. Prema njegovim riječima, nakon Đukanovića oglasili su se i drugi funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS).

“Da pomognu neznavenom šefu, javili su se politički papagaji koji o zakletvama moraju znati, ali izgleda i mogu zaboraviti. Redom: Eraković, Abdić, a, valjda će danas i doktor za sve oblasti življenja Bošković. I ne da doprinesu u zaustavljanju pandemije, već da podrže šefa u onom što je negdje kursistički savladao kao osnove medicinske nauke. Šef je naravno i ovoga puta iznad kolegijalnosti”, poručuje Jokić.

 Zaboravili su da su bili NKT rukovodioci, prema riječima Jokića, ” sa najvećim apanažama u regionu, a zaboravili su još mnogo čega”.

“Da su dočekali pandemiju bez zaštitne opreme, osnovnih sredstava za higijenu, respiratora; da su držali zatvoren klinički centar šest mjeseci, a koji sad pod pandemijom koja traje nesmetano radi; da su zaustavili sve dijagnostičke procedure i konzilijume; da su se “primala” samo urgentna stanja i da su bolesnici sa karcinomom i sa metastazama bili na čekanju; da je u domovima zdravlja bio zaustavljen prijem pacijenata osim hitnih slučajeva”, naveo je direktor Doma zdravlja Podgorica.

Jokić je komentarisao i borbu NKT-a protiv pandemije korona virusa.

“Da su zatvorili granice šest mjeseci i da su komšijski sahranjivali mrtve, jer su bližnji bili blokirani da dođu; da su širili paniku među građanima svakim presom i javnim nastupom; da su pravili “juriše” i “bitke” za odbranu pojedinih naselja i gradova; da su napravili corona free državu nakon nekoliko mjeseci pandemije, čemu su se ljudi od nauke smijali; da su se saglasili sa šefom za avgustovske izbore, ” vjerujući u bolje stanje sa pandemijom”; da su nakon izgubljenih izbora pogubili i um zaboravljajući da napune frižidere vakcinama koje su već bile na tržistu, ostavljajući u nemilosti nezaštićeni narod”, zaključuje Jokić.

Sramno je, kako kaže, “da takvi stručnjaci danas prozivaju bilo koga u bijelom mantilu”.

“Vidjeli smo koliko su i znali i umjeli. Vidjeli smo šta im je bilo važno. Vidjeli smo kako se borba sa pandemijom vodi dekretima kao u Sjevernoj Koreji. Vidjeli smo i njihovog šefa, a posebno i doprinos njegovih vlada zdravstvenom sistemu. Vidjeli i osjetili na vlastitoj koži”, zaključio je Jokić.