Društvo

KO JE SLAVEN KANTAR KOJI SA BOKANOM PLANIRA GRADNJU BOLNICE I HOTELA U PODGORICI?

Autor Jovana Raičević

Srpski biznismen Slaven Kantar i vlasnik trgovinskog lanca "Voli" Dragan Bokan osnovali su kopmaniju "Trust construction", koja je zainteresovana za gradnju privatne bolnice i hotela u Podgorici, prenijeli su crnogorski mediji.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kompanija je osnovana u avgustu ove godine, a riječ je o ponudi koja je vrijedna 117.249.062 eura i koja podrazumijeva zapošljavanje 1.425 radnika.

Slaven Kantar je, inače, jedan od direktora srpskog zastupništva kanadske firme „Midlend resurs Holding“ kao i "Midland Fundco Montenegro" predstavništva za Crnu Goru. On godinama živi i radi u Rusiji, i mnogi ga smatraju jednim od najuspješnijih srpskih biznismena.

Osim što je poznat po brojnim poslovnim uspjesima, Kantar važi i za velikog zavodnika, pa su ga tako mediji često spajali sa pjevačicama i manekenkama, među kojima su Ana Nikolić i Ivana Radović.

Veza sa atraktivnom Anom Nikolić nikada nije zvanično potvrđena, ali su izvori bliski pjevačici tada tvrdili da je sa Slavenom uplovila u romansu nakon kraha ljubavne veze sa crnogorskim biznismenom Draganom Tomovićem.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

 Sa druge strane, Kantar je bio oženjen i nakon razvoda uplovio u vezu sa poznatom srpskom manekenkom Ivanom Radović, koja ga je ubrzo posle vjeridbe ostavila, a on se, prema pisanjima medija, vratio ženi.

Kako su prenijeli naši mediji, osim ponude Bokana i Kantara, Komisija za vrednovanje ponuda za izbor korisnika biznis zona u Podgorici ocijenila je finansijski prihvatljivom i ponudu kompanije KIPS-a, vlasnika Rista Drekalovića, koja je ponudila da gradi tržni centar.

Realizacijom cjelokupnog projekta "Biznis zona" procjenjuje se da će Podgorica dobiti preko 2500 novih radnih mjesta.