Društvo

ĐELJOŠAJ NEĆE  BLOKIRATI RAČUN PLANTAŽA: PRIHVATIO SAM MOLBU KNEŽEVIĆA I ABAZOVIĆA

Autor Gordana Bojanić Izvor Dan

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj neće blokirati račun Plantaža, kako je to nedavno najavio, zbog neizmirenog poreskog duga za 2021. godinu. Ova kompanija za porez duguje 888.805 eura.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je kazao da je prihvatio sam molbu predstavnika Plantaža i zainteresovanih odgovornih državnih funkcionera, Milana Kneževića, jednog od lidera DF-a i Dritana Abazovića, potpredsjednika Vlade, da pomogne Plantažama u izmirenju zakonskih obaveza prema Opštini Tuzi.

"Na sastanku sa predstavnicima Plantaža, dogovorili smo da kompanija od ponedjeljka počne izmirenje poreskih obaveza za porez na nepokretnost i zaključno sa ovom godinom izmire 40 procenata obaveza za porez na nepokretnost. Preostali dio poreske obaveze za porez na nepokretnost Plantaže će uplatiti Opštini Tuzi na rate do 31. maja 2022. godine, šta su i prihvatili predstavnici kompanije. Ovim sam pokazao da odgovorno vodim računa za poslovanje privrednih društva u našoj opštini. Na sastanku sam ukazao, da jedina nova okolnost može da bude, ukoliko bude opstukcija u plaćanju obaveza koje ima prema Opštini Tuzi od strane Ministarstva finansija. Ovo je i na djelu konačna poruka zlonamjernih da ja želim da uništim Plantaže, jer radim po zakonu", kazao je Nik Đeljošaj.