Društvo

GLAVNI GRAD POTPISAO SPORAZUM O SARADNJI SA NVO PARADIGMA: URBANA BAŠTA USKORO U PODGORICI!

Autor Jovana Raičević Izvor PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potpisao je danas Sporazum o saradnji sa NVO Paradigma na projektu koji ima za cilj formiranje prve urbane bašte, na prostoru od preko 10 000 m² u jednom dijelu Tološke šume.

Izvor: PG biro

„Formiraćemo novu zelenu oazu koja će u jednom dijelu služiti za proizvodnju voća i povrća, u skladu sa najsavremenijim metodama, na način koji će, verujem, biti veoma interesantan za naše sugrađane“, kazao je gradonačelnik Vuković i istakao da pozitivni efekti ovog projekta nijesu vezani samo za proizvodnju zdrave hrane, koja će biti distribuirana našim sugrađanima kojima je najpotrebnije, već i za izgradnju osjećaja zajednice, podizanja nivoa svijesti o značaju zaštite životne sredine i ukupno gledano potencijala koji nam priroda pruža.

„To će biti jedno sjajno mjesto za druženje i edukaciju i vjerujem da će umnogome doprinijeti daljem razvoju kulture života u našem gradu, tako da je danas sjajan dan za Podgoricu“, naglasio je Vuković.

Gradonačelnik je podsjetio da je ovo jedan od projekata koji realizujemo u okviru inicijative Mikro020, te zahvalio kolegama, gradskom arhitekti Filipu Aleksiću, glavnom administratoru Vuksanu Vuksanoviću i šefu kabineta gradonačelnika Nikoli Mitroviću na trudu u pripremi ovog projekta i partnerima iz NVO Paradigma na konstruktivnoj saradnji.

Britton Wade Boone je ispred NVO Paradigma zahvalio Glavnom gradu i gradonačelniku na podršci u realizaciji ovog značajnog projekta.

„Ovo će biti bašta naše zajednice koja vjerujem da će roditi mnogo dobrog, organske proizvode za naše sugrađane kojima je najpotrebnije, bolje odnose u zajednici i brojne edukacije za najmlađe članove društva. Naša zajednica će kroz ovaj projekat dobiti eko raj u Podgorici i pozivam sve volontere da se priključe i pomognu da zajedno realizujemo jednu divnu inicijativu“, istakao je Boone, te zahvalio volonterima, njegovim kolegama i svima koji pomažu da se projekat Urbane bašte realizuje u Podgorici.

"Radovi na izgradnji započeće nakon novogodišnjih praznika, a završetak je planiran za kraj marta naredne godine. Za realizaciju samog projekta od velikog su značaja volonteri, stoga ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se priključe i budu dio ove lijepe priče" , zaključuju iz Glavnog grada.