Društvo

GLAVNI GRAD ORGANIZOVAO VOŽNJU ELEKTRIČNIM VOZILOM KOMŠO ZA UČENIKE OŠ "MARKO MILJANOV"

Autor Jovana Raičević

Glavni grad je u susret obilježavanju Dana Podgorice, 19.decembra, organizovao promotivnu vožnju električnim vozilom Komšo za učenike OŠ “Marko Miljanov”, saopšteno je iz PG Biroa.

Izvor: PG biro

Učenici su tom prilikom obišli neke od najvažnijih znamenitosti grada, te se upoznali sa konceptom novog socijalnog servisa, kao i njegovim značajem za zaštitu životne sredine.

Učenici su se sa zadovoljstvom upoznali sa konceptom električnog vozila i kazali da im je drago što se i na ovaj način vodi briga o najstarijim sugrađanima i osobama sa invaliditetom, saopšteno je iz Glavnog grada.

Možda ce vas zanimati

Podsjećamo, električno vozilo Komšo je namijenjeno prevozu starijih sugrađana i osoba sa invaliditetom u širem centru grada, sa ciljem da im olakša kretanje i obavljanje svakodnevnih obaveza. Poseban značaj ovog servisa je i to što se njime promovišu zelene tehnologije, kao i opredjeljenje ove gradske uprave da slijedi najsavremenije svjetske tokove u prevozu koji se praktikuju u razvijenim zemljama.

Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti da podržava ovakve i slične inicijative, te da promoviše značajne servise koji su od velike važnosti kako za društvo u cjelini, tako i za životnu okolinu.