Društvo

SANIRAN POŽAR U TIVTU: ŠTETA NA JAHTAMA VIŠEMILIONSKA

Autor Milena Mijušković Izvor Vijesti

Požar u marini Navar u Bonićima kod Tivta ugašen je večeras nešto prije 20 časova.

Izvor: MONDO

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat Milorada Giljače, vatra je zahvatila dvije veće motorne jahte koje se nalaze na tzv. suvom vezu - izvađene iz mora na operativnoj obali marine.

Vatrogasci iz Tivta kojima su u pomoć došle i kolege dobrovoljci iz tri ovdašnja dobrovoljna vatrogasna društva, lokalizivali su požar nešto prije 19 časova i spriječili da se vatra prenese na brojne druge jahte koje se nalaze u neposrednoj blizini dva zapaljena broda, pišu Vijesti.

Srećna okolnost, kako prenose Vijesti, u svemu je što je jahta tipa "Pearl 80" na kojoj je prvo došlo do požara, još uvijek bila na trejleru pa su je radnici Navara i vatrogasci ipak mogli odgurati i udaljiti od ostalih par desetina na suvom vezu već uskladištenih jahti u marini u Bonićima i time spriječiti veću katastrofu.

Možda ce vas zanimati

Šteta višemilionska

Šteta je višemilionska, ali su vatrogasci uspjeli da spriječe isticanje i eksploziju nafte iz tankova zapaljenih jahti.

Prema nezvaničnim informacijama, kako pišu Vijesti, vatra je izbila tokom radova na električnoj instalaciji 24-metarske luksuzne motorne jahte tipa "Pearl 80" koju je vatra skoro potpuno uništila, a zvanične uzroke izbijanja požara u kome je pričinjena velika materijalna šteta utvrdiće istraga.

Tagovi