Društvo

ISTRAGA O MOGUĆIM PROPUSTIMA OBEZBJEĐENJA PREMIJERA KRIVOKAPIĆA

Autor Milena Mijušković Izvor RTCG

Iz Uprave policije Portalu RTCG je saopšteno da je u toku interna istraga u sektoru obezbjeđenja ličnosti i objekata kako bi se utvrdila odgovornost zbog eventualnih propusta prilikom obezbjeđivanja premijera Krivokapića, tokom njegove nedavne posjete Francuskoj.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Operativnom obradom, Uprava policije došla je do saznanja da je u hotelskoj sobi premijera bio radnik na odrzavanju tehnike. Dosadašnje aktivnosti su pokazale da bezbjednost premijera nije dovedena u pitanje nijednog momenta. U toku je interna istraga u sektoru obezbjeđenja ličnosti i objekata kako bi se utvrdila odgovornost zbog eventualnih propusta prilikom obezbjeđivanja premijera”, saznaje Portal RTCG iz Uprave policije.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić boravio je sredinom novembra u Strazburu, povodom zvanične posjete Savjetu Evrope, ali tu je posjetu, po pisanju portala nova.rs, obilježio incident. Kako se navodi, bila je to sasvim uobičajena posjeta jednog predstavnika države, koja nije imala pretjerani odjek u crnogorskoj i regionalnoj javnosti. Krivokapić je u Francuskoj bio sredinom novembra i tada se dogodio incident kad je nepoznata osoba upala u njegovu hotelsku sobu.