Društvo

RADNICI MONETENEGROERLAJNSA TRAŽE OSTAVKE BOJANIĆA I RADUNOVIĆA

Autor Milena Mijušković Izvor RTCG

Radnici Montenegroerlajnsa u stečaju, protestovali su ispred zgrade Ministarstva kapitalnih investicija.Kažu da ToMontenegro, nije prihvatio saradnju, i ukazuju na loše upravljanje nove kom Traže ostavke ministra Mladena Bojanića i državnog sekretara Zorana Radunovića.

Izvor: MONDO

Iako su bivši radnici MA obnovili organizaciju za održavanje aviona, sačuvali hangare i opremu, otvorili poslovnicu i pokrenuli obnovu licence, ToMontenegro nije prihvatio ponudu o saradnji te dvije aviokompanije, već koriste hangare privatne kompanije Vektra. Za to smatraju odgovornim ministra Mladena Bojanića i državnog sekretara Zorana Radunovića, prenosi RTCG.

"Zar primjer opstrukcije nije, što ToMonetengro kupuje alate i opremu koju već posjeduje Montenegroerlajs. I ugovor sa Trejd erom o zakupu fokera 100 koji je parkiran na podgoričkom aerodromu, a isti takav posjeduje MA. Pitamo da li ministar i državni sekretar rade u interesu očuvanja imovine stečajnog dužnika čiji je država najveći povjerilac", kazao je radnik angažovan u Montenegroerlajnsu u stečaju Srđan Habić.

Radnici optužuju bivše kolege za ishitrenu odluku o gašenju MA, kao i to da rade na smanjenju vrijednosti stečajne mase.

"Imamo dokaze da je Radunović u maju 2014. dok je bio predstavnik MA u Beču, osnovao firmu, na istoj adresi stana koji je plaćao MA, što je klasični konflikt interesa", tvrdi Habić.

Radnici ukazuju i na loše upravljanje u novoj avio kompaniji, što može dovesti do gašenja komercijalne avijacije u Crnoj Gori.

"Kupovina aviona bez motora može dovesti do istih gubitaka, kao i prethodne kompanije", napominje Perović, kako piše RTCG.