Društvo

NOVE SADNICE HRASTA KRASE ULICU SLOBODE (FOTO)

Autor Gordana Bojanić

Drvored primorskog hrasta krasi Ulicu slobode više od deset godina, međutim šest sadnica iz ovog drvoreda stradalo je usljed loših vremenskih uslova ili nesavjesnog ponašanja pojednica, kazali su iz Zelenila.

Izvor: Zelenilo D.O.O.

Kako su istakli, zahvaljujući donaciji NLB Banke, ekipe “Zelenilo” d.o.o. Podgorica izvršile su dopunu ovog drvoreda, a predstavnici banke dali su doprinos i prilikom same sadnje.

“Raduje me kada se kompanije pridruže ozelenjavanju grada i kada nas društveno odgovorne kompanije kontaktiraju u namjeri da svoje društveno odgovorno poslovanje usmjere u zaštitu životne sredine, onda je za nas to predstavlja veliku satisfakciju, kazala je izvršna direktorica “Zelenilo” d.o.o. Podgorica, Daca Popović.

Ona se zahvalila NLB Banci, sa kojom su, kako je kazala, ranije ostvarili dobru saradnju, a koja je donirala i šest sadnica primorskog hrasta za Ulicu slobode, kao i njihovim zaposlenima koji su danas dali svoj doprinos i prilikom sadnje.

“Takođe, pozivam građane da se savjesno ophode prema zelenim površinama i da zajedno našu Podgoricu učinimo ljepšim mjestom za život, ali i da joj vratimo njen zeleni sjaj”,navela je Popović.

Glavni gradski arhitekta, Filip Aleksić, iskazao je svoje zadovoljstvo.

“Glavni grad ulaže puno sredstava i truda u ozelnjavanje Podgorice, pa nam ovakve aktivnosti dodatno daju vjetar u leđa, da i u narednom periodu nastavimo u istom ritmu. Zahvaljujemo se NLB Banci na donaciji uz pomoć koje smo ovaj drvored učinili potpunim”, izjavio je Aleksić.

Izvršni direktor NLB Banke, Dino Redžepagić kazao je da zaštita životne nije samo obaveza već i potreba svakog odgovornog pojedinca i organizacije.

“Zato u NLB-u često organizujemo ‘zelene’ akcije kojima se rado odazivaju naši zaposleni i zadovoljni smo što i ovom donacijom doprinosimo da naš grad bude što prijatnije mjesto za život”, istakao je Redžepagić.

Iz Zelenila podsjećaju da je, NLB Banka članica Grupe koja je potpisnica UN principa za odgovorno bankarstvo, a koji utvrđuju ulogu i odgovornost bankarske industrije u oblikovanju održive budućnosti. Ovim principima se između ostalog podstiče ekološka i socijalna osviješćenost, što manje opterećenje životne sredine, te podiže svijest o održivosti u poslovanju.

“Zelenilo d.o.o. Podgorica i u narednom periodu nastaviće sa aktivnostima na ozelenjavanju Glavnog grada, a već sada njihove ekipe angažovane su na izgradnji novih dječijih igrališta, parkova kao i formiranju novih drvoreda, sa ciljem da Podgoricu učine ljepšom i zelenijom”, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi