Društvo

VIKEND KONTROLA: INSPEKCIJA PODNIJELA 13 KRIVIČNIH PRIJAVA, "ZAPEČATILA" DVA OBJEKTA U PODGORICI

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) podnijela je 13 krivičnih prijava, zapečatila dva objekta i za još dva donijela rješenje o zabrani rada, tokom petka i subote, u Podgorici, Nikšiću, Budvi i Tivtu.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Iz UIP je saopšteno da su inspekcije nastavile kontrolu ugostiteljskih objekata u ta četiri grada, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije.

“Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 108 ugostiteljskih objekata. U petak veče 49, a subotu veče 59, a utrvrđeno je 20 nepravilnosti i podnijeto 13 krivičnih prijava. U petak veče podnijeto je šest, a u subotu veče sedam krivičnih prijava”, kaže se u saopštenju.

 Navodi se da su krivične prijave podnijete zbog nepoštovanja Odluke o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat, nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa.

Iz UIP su kazali da je u Podgorici podnijeto ukupno sedam krivičnih prijava protiv odgovornih lica u objektima Welder pub, Tarantino, Spaghetti, Fergus, Captain Jacks, Myko i Sto manira.

U Nikšiću su, kako se navodi, podnijete tri krivične prijave protiv odgovornih lica u objektima Priča, Okobarfest beer house i Atrium.

Iz UIP su kazali da je u Budvi podnijeta jedna krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe baru Bambus, dok su u Tivtu podnijete dvije krivične prijave protiv odgovornih lica u Navale kitchen i Merea.

“U Podgorici su donijeta dva rješenja o zabrani rada pečaćenjem objekata Vanilla i restorana Stara kuća”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su za dva objekta donijeta rješenja o zabrani rada, kafe picerija Pekara i kafe bar Fergus u Podgorici.

“Izdato je sedam prekršajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od 5.650 EUR, dok je podnijeto šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima za prekršaje”, kaže se u saopštenju.

Iz UIP su dodali da su zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta podnijeta četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Kako je saopšteno, Zdravstveno-sanitarna inspekcija podnijela je krivičnu prijavu protiv odgovornog lica u dječijoj igraonici Kvart, zbog postupanja suprotno Odluci o održavanju dječijih rođendana.

“Tržišna inspekcija je kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda utvrdila šest nepravilnosti, izrekla deset prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 10,7 hiljada EUR”, navodi se u saopštenju.

Navodi se da će, zbog organizovanja svadbi, uprkos zabrani svadbenih okupljanja, vlasnici ugostiteljskih objekata Stara kuća i Movida biti privedeni Upravi policije i protiv njih, u konsultaciji sa dežurnim tužiocem biće podnijeta krivična prijava.

Iz UIP su kazali da će se danas kontrolisati i poštovanje mjera na zakazanim fudbalskim utakmicama prvenstva Crne Gore, a o eventualnim nepravilnostima javnost će biti naknadno informisana.

“Apelujemo na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom period”, dodaje se u saopštenju.