Društvo

ŠEF VOZAČA KCCG SMIJENJEN ZAKONITO

Autor Milena Mijušković Izvor Vijesti

"Cilj unutrašnje reorganizacije je unapređenje bezbjednosti transporta naših pacijenata", kazao je sagovornik Vijesti.

Izvor: MONDO/Draga Ivanović

Uprava za inspekcijski nadzor konstatovala je da je Klinički centar Crne Gore zakonito ponudio aneks ugovora dojučerašnjem rukovodiocu Servisa za transport Mirku Bakiću i rasporedio ga na radno mjesto vozača.

To piše u zapisniku o inspekcijskom nadzoru, koji potpisuje inspektor rada za oblast radnih odnosa i zapošljavanja Vlatko Popović, a u koji Vijesti imaju uvid.

Objašnjeno je da im je inicijativu za inspekcijski nadzor 16. novembra dostavila Alternativna Crna Gora, navodeći da je Bakić raspoređen na radno mjesto sa manjim nadležnostima i manjim koeficijentom.

Inspektor u zapisniku konstatuje da je uvidom u Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji utvrđeno da je za ona radna mjesta - rukovodica Servisa za transport i vozača utvrđeni isti uslovi u pogledu stručne spreme.

"Što znači da je imenovani raspoređen na odgovarajuće radno mjesto, što je u skladu sa odredbom čl. 47 stav 2 Zakona o radu", piše u rješenju.

Bakić je juče za Vijesti tvrdio da je nezakonito smijenjen.

Dostavio je i kopiju krivične prijave, koju je 18. novembra sa nekoliko kolega podnio protiv zaposlenog u tom servisu zbog uvreda i poniženja.

Juče je rekao da je baš taj kolega, imenovan za novog rukovodioca.

Iz Kliničkog centra nijesu odgovorili na pitanja o kadrovskoj izmjeni i problemima u tom Servisu.

Nezvanično, kazali su da su juče, nakon višemjesečnih provjera, izvršili reorganizaciju Servisa za transport.

"Cilj unutrašnje reorganizacije je unapređenje bezbjednosti transporta naših pacijenata", kazao je sagovornik Vijesti.

Tagovi