Društvo

JOKIĆ TRAŽI POVLAČENJE KONCESIJE ZA KAMENOLOM

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić zatražio je od Ministarstva kapitalnih investicija da povuče i odustane od nacrta koncesionog akta ležišta kamena “Platac” u grbaljskom selu Krimovici

Izvor: demokrate.me

On navodi da to nije u skladu sa planskim dokumentima, te da šteti interesima lokalne zajednice, prenose Vijesti.

Resorno ministarstvo stavilo je na javnu raspravu nacrt koncesionog akta koji je izazvao buru u javnosti. Povlačenje dokumenta prvo je zatražila Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, a potom i Mjesna zajednica “Savina” u Donjem Grblju.

Ministarstvo je nacrt izradilo, kako su “Vijesti” ranije objavile, na incijativu kotorske kompanije “Carinvest” koja je do skoro bila u vlasništvu gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića, a koja je aktuelni koncesionar kamenoloma. Carevići punih deceniju i po na tom lokalitetu imaju kamenolom, a nacrtom koncesionog akta predviđeno je da se koncesija izda za 30 godina.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora pozvala je Ministarstvo kapitalnih investicija da sa javne rasprave povuče predlog koncesionog akta za vađenje kamena sa lokacije Platac na Krimovici, dok se ne utvrdi stanje na terenu usljed korišćenja kamenoloma od kompanije Carinvest.

Tagovi