Društvo

STIJOVIĆ: ŠLJUNAK SE I DALJE EKSPLOATIŠE, ALI U MANJOJ MJERI

Autori Gordana Bojanić TV Vijesti

Eksploatacija šljunka na ušću Cijevne u Moraču i dalje traje, ali znatno u manjoj mjeri, kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Izvor: YouTube Print Screen

On je u emisiji “Reflektor” na televiziji Vijesti naveo da je posljednji put posjetio lokacije na ušću sa premijerom Zdravkom Krivokapićem prije desetak dana.

Stijović je kazao da kompanija Montenegro petrol, koja je imala ugovor do 2019. godine, i dalje nezakonito ekspolatiše šljunak u tri smjene, ističući da se tamo nalazi mnogo ljudstva i opreme.

Ministar je rekao da je prošlog petka dok je pričao na pres konferenciji na ovu temu, dobio informaciju da je neko eksploatisao šljunak, te da je nakon toga to prijavio policiji, koja je pošla na lice mjesta.

Goran Mitrović iz Odsjeka za privredni kriminal u Upravi policije je kazao da je policija postupala po svim prijavama koje su dobili. Istakao je da je teško “uhvatiti” nekog na licu mjesta, dodajući da bi to bilo izvodljivo jedino kada bi policija non-stop bila prisutna na terenu.