Crna hronika

LIJEČEN POD POLICIJSKOM ZAŠTITOM U HANOVERU, PA PROTJERAN: KRSTOVIĆ TRAŽI UKIDANJE ZABRANE ULASKA U NJEMAČKU!

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Podgoričanin Igor Krstović podnio je tužbu tražeći ukidanje zabrane ulaska u Njemačku i Upravni sud u toj zemlji odlučivaće o tome 7.decembra, prenijeli su njemački mediji.

Izvor: MONDO

Krstović je prošle godine boravio na liječenju u Njemačkoj, nakon ranjavanja u Podgorici, ali je morao da napusti zemlju ubrzo nakon dolasaka i izrečena mu je zabrana ulaska, piše RTCG.

 U tekstu pod naslovom "Navodni mafijaš pacijent želi da uđe", objavljenom jutros, "Bild" ukazuje da je boravak Igora K. u Hanoveru februaru 2020.godine izazvao veliko komešanje, naglašava RTCG.

"Nakon pokušaja ubistva u Crnoj Gori, navodni mafijaš Igor K. (36) zbrinut je na Univerzitetskoj klinici, koju su čuvali veoma naoružani policajci. Pošto je grad označio problematičnog pacijenta kao opasnog, K. je protjeran i izrečena mu je zabrana ulaska. S druge strane, on tvrdi da nije gangster i tuži pred sudom odluku o zabrani. Upravni sud će 7. decembra konačno rasvijetliti slučaj", navodi se u članku "Bilda".

Prošle godine objavljeno je da je Krstović liječen pod policijskom zaštitom u Hanoveru a potom protjeran. Krstović je, međutim, pokrenuo sudski postupak protiv te odluke.

Takođe, "Bild" jetada  pisao i o mogućoj povezanosti Krstovića sa kriminalnim klanovima u Crnoj Gori i njihovom obračunu, ističući da je u službenom dosijeu koji je dostavljen sudu njemačka policija taj dio zatamnila i nije se moglo utvrditi kakva su policijska saznanja u tom slučaju.